Pro kolektivy mladých hasičů jsou v současné době prostřednictvím Kanceláře SH ČMS, potažmo okresními sdruženími hasičů poskytovány dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Jsou na tábory,  materiálně-technické vybavení SDH a volnočasové aktivity.

      Pro okresní sdružení hasičů existují pak z Ministerstva školství dotace pro činnost OSH a z Ministerstva vnitra granty na provoz a soutěže.

      Nemá cenu tu zde popisovat jednotlivé dotace ani postup jejich vyúčtování. Jednak se mohou každým rokem měnit a jedna existují na ně dobře zpracované metodické pokyny, kde je vše dopodrobna vypsáno. Metodické pokyny mají k dispozici všechna okresní sdružení, také jsou i na internetu (www.dh.cz)

     Metodické pokyny si přečtěte vždy velmi pozorně. Všechny dotace činí maximálně 70% celkových nákladů (vždy však pouze do výšky přidělené částky). Vždy vyúčtujte do stanoveného termínu, po něm můžete o dotace přijít. ... Vše musíte mít řádně zdokladováno. Ale hlavně: velmi pozorně si přečtěte metodické pokyny, je tam téměř vše.


Předchozí Následující