Podobně jako v Excelu a Wordu lze i v PowerPointu vytvořit jednoduchý graf. Tvorba grafu je přímočará, kombinuje tabulku z Excelu pro zadání dat a bude nám stačit několik klepnutí myší, abychom jej vytvořili. Je možné vybrat z několika typů grafů, nastavit detailně jeho vlatnosti, pohled na něj, orientaci v prostoru, typy a barvy čar a sloupců, nastavit osy, popisky apod.  Pro jednodušší pochopení si ukážeme  vše na příkladu. Budeme mít dva žáky, Honzu a Pepu a budeme chtít graficky vyjádřit jejich dosažené body ze třech různých testů.

  1. Vyberte snímek, do kterého chcete vložit graf.
  2. V kartě Vložení ve skupině Ilustrace klikněte na ikonku Graf.
  3. PowerPoint zobrazí dialogové okno Vložit graf pro výběr typu grafu. Vyberte si kategorii a přesný typ, pro náš příklad poslouží nejlépe sloupcový graf, a klikněte na tlačítko OK.
  4. Graf bude vložen do snímku a zároveň se otevře program Excel s přednastavenou tabulkou údajů,  které změníme na naše hodnoty - místo kategorie 1 zadáme Honza, místo kategorie 2 Pepa. Místo hodnot Řada 1,2,3 zadáme do jednotlivých buněk názvy předmětů: Matematika, Zeměpis, Dějepis a do příslušných buněk dosažené body z testů (viz obrázek Tabulka pro zadání hodnot grafu). Tažením myši za pravý dolní roh modrého ohraničení upravíme počet řádků a sloupců. V našem případě potřebujeme dva řádky (máme dva žáky) a tři sloupce (tři předměty).
  5. Veškeré změny v tabulce se ihned promítnou do grafu na snímku. Nyní stačí zavřít Excel a graf je hotový.

Tabulka pro zadání hodnot grafu

Tabulka pro zadání hodnot grafu

Sloupcový graf

Sloupcový graf
Jak vložit graf?
 

Předchozí Následující