Dosud zmíněné způsoby prezentace by se daly nazvat "manuální", tedy prezentující ručně spouští snímek po snímku a podává k nim výklad. Jako příklad můžeme uvést firemní nebo výukovou prezentaci. Existují ale případy, kdy si nepřejeme do prezentace zasahovat, ale chceme, aby PowerPoint automaticky s určitým časovým odstupem sám přecházel ze snímku na snímek. Jako příklad si uveďme různé výstavy či veletrhy nebo výkladní skříně, kdy si prezentující společnost, firma, škola nebo instituce postaví monitor, na kterém stále dokola běží prezentované informace. Nastavení automatické prezentace je poměrně jednoduché:

 

 

  1. Na kartě Animace ve skupině Přechod na tento snímek zaškrtněte volbu Automaticky za: a nastavte požadovaný čas v sekundách.
  2. Přejděte na kartu Prezentace.
  3. Ve skupině Nastavení klikněte na příkaz Nastavit prezentaci.
  4. PowerPoint zobrazí dialogové okno Nastavení Prezentace. V něj se ujistěte, že jste ve skupině Přechod na další snímek vybrali možnost S časováním, je-li k dispozici.
  5. Potvrďte tlačítkem OK.

Příkaz Automaticky za:

Příkaz Automaticky za:

Dialogové okno Nastavení prezentace

Dialogové okno Nastavení prezentace

Nekonečné opakování prezentace

Pokud si přejete, aby se prezentace po předvedení posledního snímku neukončila, ale pokračovala přepnutím znovu na první snímek, zatrhněte v okně Nastavení prezentace položku Opakovat až do stisknutí klávesy Esc. Tím si zajistíte tzv. nekonečnou smyčku, tedy prezentace se bude opakovat stále dokola, dokud ji nepřerušíte stisknutím klávesy Esc.


Předchozí Následující