Ovládání prezentace Myší

Prezentaci lze ovládat pomocí levého a pravého tlačítka myši. Levé tlačítko myši slouží k přechodu na další snímek. Pokud tedy nepotřebujeme nic jiného, než přecházet z jednoho snímku na druhý, vystačíme si pouze s levým tlačítkem myši. Může ale přijít okamžik, kdy je nutné se při projekci prezentace vrátit o jeden či více snímků zpět. V takovém případě budeme potřebovat pravé tlačítko myši, které vyvolá kontextovou nabídku. V tomto případě bysme z nabídky vybrali položku Předchozí.

Kontextová nabídka při projekci prezentace

Kontextová nabídka při projekci prezentace

Ovládání prezentace klávesnicí

Asi nejčastěji používaná metoda ovládání prezentace. Je to hlavně z toho důvodu, že celou prezentaci lze ovládat pomocí dvou šipek doprava (pro přechod na následující snímek) a šipkou doleva (přechod na předchozí snímek). Pokud tedy nepotřebujeme s prezentací dělat nic jiného, než zajistit její chod, vystačíme si pouze se dvěma klávesami. V opačném případě je nutné znát i ostatní klávesové zkratky.  Následující tabulka shrnuje význam nejdůležitějších kláves:

 Šipka doprava Šipka dolů Mezerník Enter Zobrazí další snímek prezentace 
 Šipka doleva Šipka nahoru Back Space P Zobrazí předchozí snímek 
Číslo + Enter   Přejde na zadané číslo snímku
 B Zobrazí černou obrazovku. Je to vlastně pauza při promítání prezentace. Po kliknutí na jakoukoliv klávesu bude prezentace opět spušťěna 
 W  Opak B, tedy zobrazí bílou obrazovku
Esc   Ukončí prezentaci
 E Vymaže kresby ze snímku

 


Předchozí Následující