V PowerPointu je možné na každém snímku nastavit tzv. zápatí. Na rozdíl od záhlaví a zápatí, které známe z textového editoru Word, je funkce zápatí (záhlaví zde vůbec neexistuje) velmi omezená. V podstatě se jedná pouze o možnost vložit datum a čas, jednoduchý textový řetězec nebo číslo stránky. Vložit do zápatí například nějakou grafiku nebo jiné objekty není v PowerPointu možné.

Na kartě Vložení ve skupině Text klikněte na příkaz Záhlaví a zápatí. Zobrazí se dialogové okno Záhlaví a zápatí

 

Příkaz Záhlaví a zápatí

Příkaz Záhlaví a zápatí

 Ačkoliv se okno nazývá Záhlaví a zápatí, nastavit lze opravdu pouze zápatí. Pro zobrazení stejné informace na všech snímcích je třeba zvolit záložku Snímek.  Zde je možné vybrat, jaké prvky chceme v zápatí zobrazit. Na výběr máme Datum a čas, Číslo snímku nebo libovolný vepsaný text. V případě data a času je možné vybrat, zda bude datum aktualizován automaticky, tj. že vždy v zápatí bude aktuální datum.

Dialogové okno Zápatí

Dialogové okno Zápatí

Po nastavení všech možností můžete potvrdit nastavení buď kliknutím na tlačítko Použít nebo Použít u všech. Vzhledem k tomu, že zápatí se většinou používá proto, aby se stejná informace zobrazila na všech snímcích, bývá  tlačítko Použít u všech logická volba. Poslední položka Nezobrazovat na úvodním snímku, pokud vybrána, způsobí, že zápatí nebude zobrazeno na prvním snímku, který bývá obvykle úvodní.


Předchozí Následující