Nyní se dostáváme k samotnému tisku. Klikněte na tlačítko Office,Tisk a vyberte příkaz Tisk. Zobrazí se dialogové okno pro nastavení tisku. V následujících odstavcích si jej pobrobněji probereme.

Okno Tisk

Okno Tisk

Tiskárna

V této sekci nalezneme informace o aktuální tiskárně. V poli Název můžete vybrat jednu z tiskáren, které jsou v systému Windows nainstalované, pole Stav, Typ a Kde nám dávají rozšířené informace o vybrané tiskárně. Pokud by vámi požadované tiskárna v seznamu nebyla, klikněte na tlačítko Najít tiskárnu a Windows se pokusí ji vyhledat.

Rozsah tisku

Volba Rozsah tisku slouží k nastavení počtu snímků, které budou vytištěny. Máme k dispozici čtyři možnosti:

 

  • Všechny. Vytiskne se celý dokument bez ohledu na počet snímků.
  • Výběr. Vytiskne předem označený text do bloku.
  • Aktuální snímek. Vytiskne pouze ten snímek, ve kterém byl kurzor myši předtím, než bylo zobrazeno dialogové okno tisku.
  • Snímky. Vytiskne konkrétní snímek z dokumentu. Pokud potřebujeme vytisknout na sebe nenavazující snímky, pak se jejich čísla uvedou do textového pole a oddělí čárkou (například 1, 7, 14). Pokud potřebujeme vytisknout souvislou oblast po sobě jdoucích snímků, pak oddělíme první a poslední snímek pomlčkou (například 2-25).

Kompletovat

Pokud je vybrána volba Kompletovat, bude vytištěna vždy jedna kompletní kopie celého dokumentu a teprve po vytištění posledního snímku bude navazovat další kopie. V případě, že tuto možnost nezvolíme, budou vytištěny snímky za sebou podle počtu kopií, tj. při třech kopiích třikrát první snímek, poté třikrát druhý snímek atd.
 
 

 

Další možnosti

 Vytisknout

Zde můžete nastavit, co chcete z dokumentu vytisknout. Možnosti jsou snímky, poznámky, osnova.

Barva či stupně šedi

Snímky lze vytisknout i černobíle, stačí vybrat možnost Jen černobíle.

Orámovat snímky

Vytiskne černý rámeček okolo snímku.

Na velikost papíru

Vytiskne snímek přes celý papír v tiskárně, většinou tedy velikost A4.

Počet snímků na stránku

Lze nastavit i více snímků na jednu stránku.

Oboustranný tisk

Pokud v okně nemáte možnost Oboustranný tisk, pravděpodobně vaše tiskárna disponuje automatickým oboustranným tiskem. V takovém případě klikněte na tlačítko Vlastnosti, které otevře podrobné okno s nastavením tiskárny. Toto okno je u každé tiskárny jiné, protože je součástí instalace tiskového ovladače výrobce tiskárny.

Vlastní okno tiskárny

Vlastní okno tiskárny

Předchozí Následující