Než si naši prezentaci vytiskneme, je nutné se podívat, jak bude na papíře vypadat a popřípadě ji dodatečně upravit. To nám umožní takzvaný náhled na tisk. K přechodu do režimu náhledu postupujeme následovně:

 

  1. Klikněte na tlačítko Office.
  2. V menu tlačítka vyberte položku Tisk.
  3. V zobrazené nabídce tlačítka Tisk klikněte na položku Náhled.
  4. Zobrazí se režim náhledu.

Příkaz Náhled

Příkaz Náhled

Režim náhledu

Režim náhledu

Režim náhledu znamená, že zmizí pás karet a zobrazí se pouze kontextová karta Náhled. Pro ukončení režimu a návrat do hlavní nabídky karet stiskněte tlačítko Zavřít náhled. Další tlačítka karty Náhled si popíšeme podrobněji.

Tlačítko Tisk

 Zobrazí dialogové okno Tisk. Umožňuje ještě před tiskem vybrat tiskárnu, počet kopií a další možnosti tisku.  Tiskem se podrobněji zabýváme v další podkapitole Nastavení tisku.

Tlačítko Možnosti

Zde je možné nastavit, zda chceme mít u vytištěných snímků potažmo poznámek záhlaví a zápatí. Záhlaví a zápatí u PowerPointu není tak propracované jako například u Wordu, většinou se zde uvádí jen datum nebo jméno autora. Další zajímavou možností je Barva či stupně šedi. Zde můžeme zvolit, zda chceme tisknout pouze černobíle. Možnost Orámovat snímky vytiskne okolo snímku rámeček.

Skupina Vzhled stránky

V této skupině máme dvě možnosti. Volba Vytisknout s rozbalovacím seznamem nám říká, kolik snímků se má vytisknout na jeden papír, zda chceme vytisknout obsah nebo poznámky. Orientace nastaví tisk snímku na šírku nebo naopak na výšku.


Předchozí Následující