Stránka je základním prvkem dokumentu. Tvoří pracovní plochu, na které se vytváří naše práce. Proto jsou možnosti nastavení stránky více než bohaté. Samozřejmostí je nastavení formátu stránky, okrajů, rozdílných sudých a lichých stránek a mnoho dalších možností. Parametry stránky je vhodné nastavit ještě před psaním, ale není to podmínkou a různé úpravy můžeme dělat i během práce nebo až když je práce hotová.

Vzhled stránky

Protože většina dopisů, zpráv a dokumentů tvořených ve Wordu je vytištěna na tiskárně na papír formátu A4, má Word nastaveno, aby každý nový dokument byl právě ve formátu A4 s předem nastavenou vzdáleností okrajů. Samozřejmě je možné nastavit jiný standardní formát nebo dokonce jakýkoliv libovolný formát papíru podle zadaných rozměrů. Většinu nastavení, která se týkají formátu, lze provést na kartě Rozložení stránky a to ve skupině Vzhled stránky. 

Skupina Vzhled stránky na kartě Rozložení stránky

Skupina Vzhled stránky na kartě Rozložení stránky

Pokud chceme zobrazit všechny možnosti nastavení, jež jsou pro vzhled stránky k dispozici, stačí kliknout na tlačítko s rozbalovacím seznamem (viz podkapitola Jak používat karty?) v pravém dolním rohu této skupiny.

Menu skupiny Vzhled stránky

Menu skupiny Vzhled stránky

Předchozí Následující